image
image

Гуава

лв25.00 (BGN)
0 Reviews
Живко Георгиев profile picture   
Published By Живко Георгиев
  
  •  LocationБургас
  •  StatusIn stock
  •  TypeNew

Details

Guava - 7C студоустойчивост вечнозелена
Растения на 2г
Синоним на Strawberry Guava е Psidium littorale. Други често срещани имена: ягодова гуава, Cattley. Растението е вечнозелено. Има характеристиките на дърво, храст. Родината му е Бразилия, но е силно разпространено и в Хаваите.
Целият плод може да се яде, тъй като и тънката кожа и вътрешността са меки и вкусни. Ягода гуава има вкус като на Passionfruit смесен с ягоди. Кожата вкус подобен на розови листенца, но може да бъде и отстранена. Семената са малки и бели на цвят и може да се пекат като заместител на кафето. От листата може да се приготвя чай.
Ягода гуава e отличен източник на витамин C. Съдъжа също високи количества фитонутриенти, включително каротеноиди и полифеноли, които защитават клетките от увреждане, намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и предоставят и други ползи за здравето.
Цветовете притежават 4-5 бели венчелистчета и много бели тичинки. Кората на растението е кафява и гладка. Плодовете имат жълта или червена кожица, белезникава плът и достигат до 4 см в диаметър. Те могат да се използват за прясна консумация, варени или консервирани. Имат ягодов вкус, сочни са и са сладки. Листата са широки и тъмно зелени, гланцирани, жилави, без власинки, завършващи яйцевидно. Смачканите листа имат силна смолиста миризма

Related Products